VEGA inspiratie: heerlijke Shakshuka

Dit is een heerlijk, Noord-Afrikaans eenpansgerecht van gepocheerde eieren. Super makkelijk en ontzettend lekker!

Bereidingstijd: 20 min.

Wat heb je nodig?

– 4 eieren

– 400 gr. tomatenblokjes

– 1 rode paprika

– 1 groene paprika

– 1 ui

– 1 tl. bruine basterdsuiker

– 1 tl. komijnpoeder

– 1 tl. korianderpoeder

– 1 teentje knoflook

– klein bosje koriander en platte peterselie

– olie om in te bakken

– chilipoeder, naar smaak (ca. 0.5 tl)

– evt. fetakaas

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en knoflook en snijd de paprika’s in dunne reepjes
  2. Verwarm een koekenpan en verwarm de olie
  3. Verwarm de komijnpoeder en de korianderpoeder, zodat de smaken los komen (doe dit niet te lang, anders verbranden de specerijen en worden ze bitter!)
  4. Voeg de ui en karamelliseer deze door een theelepel basterdsuiker toe te voegen
  5. Voeg de knoflook en paprika toe aan de pan en zet het geheel even kort aan
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat even pruttelen. Voeg nu ook desgewenst wat chilipoeder toe (let op: een beetje chilipoeder geeft al snel flink wat pit aan het gerecht! Doe dus rustig aan hiermee)
  7. Laat het geheel 5 min. pruttelen en maak dan 4 kuiltjes in de saus
  8. Breek de eitjes 1 voor 1 in de kuiltjes en laat ze gaar worden in de saus (pocheren). Dit duurt ongeveer 7-10 min.
  9. Serveer het gerecht met rijst of couscous, vers gesneden koriander en peterselie en evt. wat fetakaas

Eetsmakelijk!